Fejléc

Modern adatközponti megoldások

Modern adatközponti megoldásaink közé tartozik a virtualizáció, az automatizáció, a konténerizáció, különböző eszközök által megvalósítva, mint például a VMware Tanzu, a Red Hat OpenShift, a HPE Ezmeral, vagy a SuSe Rancher. Ezen felül szoftver-definiált tároló megoldásokkal, központi IT monitoringgal, storage optimalizációval és IT tanácsadással is támogatni tudjuk ügyfeleinket, hogy ők is a lehető legmodernebb adatközponti rendszerekkel gazdagodhassanak.

IT tanácsadás

Rendszermérnök csapatunk az IT szerteágazó területein több mint 20 év tanácsadási és konzultációs tapasztalattal, valamint mély szaktudással rendelkezik. Célunk, hogy minden problémára a lehető legjobb, gyártófüggetlen, szakmai és gazdasági szempontokat figyelembe vevő megoldást javasoljuk, legyen szó új rendszer bevezetéséről, meglévő IT rendszerek frissítéséről, konszolidációjáról, modernizációjáról, optimalizációjáról. Ezen felül támogatást nyújtunk az IT szervezetek igénykezelési, priorizálási, tervezési, implementálási, tesztelési, üzembe helyezési, hibaelhárítási és támogatási folyamatainak kialakításában, finomhangolásában, folyamatos felügyeletében és mérésében.

Konténerizáció: VMware Tanzu, Red Hat OpenShift, HPE Ezmeral, SuSe Rancher

Konténerizáció segítségével a szolgáltatások sztenderdizálható, kisebb egységekre (konténerekre) bonthatóak, melyek verzióváltása, frissítése és cseréje sokkal gyorsabban végrehajtható, miközben ez független az alkalmazás alatti operációs rendszertől is. Ezzel a megoldással jelentősen egyszerűsíthető az üzemeltetés üzletmenet-folytonosságot támogató tevékenysége, míg a gyors reakcióidőt igénylő üzleti igények és fejlesztések is hamarabb megvalósíthatók. Szakembereink több gyártó megoldásával dolgoznak, például HPE Ezmeral, Red Hat OpenShift, SuSe Rancher, vagy VMware Tanzu.

Automatizációs megoldások: EURO ONE OneTouch (SFDC) és Open megoldások

Napjaink IT szervezetei két oldalról is nyomás alatt állnak; az üzleti igényeket gyorsan és hatékonyan kell kielégíteni, miközben általánosan szakemberhiány tapasztalható. E két körülmény együttes hatásaként az IT csapatok hatékonyságának növelése kulcsfontosságú. Ebben adunk támogatást automatizációs megoldásaink segítségével. Szakembereink képesek felmérni a már meglevő folyamatokat, valamint azok automatizációját is támogatják. Rendelkezünk saját fejlesztésű keretrendszerrel is, ami képes az automatizációs feladatok futtatására.

Adatközponti virtualizáció

Az adatközponti virtualizáció, mint technológia, több mint 10 éve minden IT szervezet alapvető eszköze. Segítségével a számítási, tárolási és hálózati kapacitások függetleníthetőek az azok alapjául szolgáló hardver eszközök működésétől, tervezett és nem tervezett karbantartási ciklusaitól. Ezzel az adatközponti környezet rugalmassága és pénzügyi hatékonysága nagyban fokozható. A technológia segítségével egyszerűen és gyorsan lehet új kapacitásokat bevonni a környezetbe, egységes menedzsment felületek segítségével.

Storage optimalizáció

Minden tároló rendszer életciklusában elérkezik a pillanat, amikor felmerül a kérdés: eredeti, telepítéskori paraméterei szerint működik-e? Ezt a felmérést széleskörű tapasztalattal rendelkező szakembereink tanácsadás keretében végzik el. Javaslatokat adnak arra is, hogy a produktív tárolókon ténylegesen azok a környezetek legyenek, amelyek igénylik azt a szolgáltatás-szintet. Ennek megfelelően azok az adatok is meghatározásra kerülnek, amelyek nem igénylik ezt, ezáltal másodlagos eszközökre mozgathatók.

Hardening

InfoSec üzletágunkkal szoros együttműködésben tanácsadási tevékenységet végzünk az infrastruktúra biztonságossá tétele területén: kliens és szerver operációs rendszerek felmérése, optimális értékek felderítése és beállítása a biztonság-felhasználhatóság koordinátarendszerében. E tevékenységeket az általunk tervezett és forgalmazott valamennyi gyártó esetén elvégezzük, akár rendszeres, akár eseti tevékenységek keretében.

Központi IT monitoring: Open és Microsoft eszközökkel

Az IT eszközök korszerű üzemeltetése elképzelhetetlen egy mindenre kiterjedő monitoring rendszer nélkül, ahol nyomon követhető a környezet aktuális állapota, valamint kezelhetők a jövőre kivetíthető trendek. Egy jó monitoring rendszer gyártófüggetlen módon képes a riportingra. Továbbá a felhasználói perspektívától kezdve egészen a hardver rétegig monitorozza és átláthatóan ábrázolja a teljesítmény-mutatókat, miközben normál értékektől való eltérés esetén riasztásokat küld. Szakembereink nyílt forráskódú megoldással és Microsoft, valamint Veeam megoldással egyaránt foglalkoznak.

XaaS konstrukció: HPE GreenLake

Kiemelt partnerünkkel, a Hewlett Packard Enterprise-szal privátfelhő-jellegű élményt biztosítunk az infrastruktúra komponensek tekintetében is. Ennek megfelelően a hardver és licencek, valamint a szolgáltatások egyaránt egybecsomagolhatók és havidíjas szolgáltatásként igénybe vehetők. Eme XaaS megoldás előnye, hogy ügyfelünk telephelyén, a partner saját kezelésében lesznek az eszközök, extra puffer kapacitással. Ilyen módon a nem lineárisan növekedő kapacitásigény jól kezelhető, ráadásul jelentős előzetes beruházást sem igényel.

IT támogatás, üzemeltetés

Minden egyes IT részterületre a legtöbb vállalat nem engedhet meg magának szakértőt, viszont baj esetén a probléma elhárításához a lehető legmélyebb ismeretekkel rendelkező kollégákra lehet szükség. Cégünk 7/24-es rendelkezésre állás mellett, szerződésben rögzített reagálási idővel és szolgáltatás szintekkel teljeskörű üzemeltetési – üzemeltetői csapatok számára – és támogatási szolgáltatást is nyújt, ami kiterjedhet a komplett informatikai alap infrastruktúrára vagy akár csak részterületekre is. Igény esetén akár folyamatos helyszíni jelenléttel és/vagy távolról, korszerű távelérési megoldások segítségével.

Szoftver definiált tároló megoldások: Qumulo és Open megoldások

A modern, adat-definiált környezetek új megoldásokat igényelnek adattárolás terén is, mivel a korábban jellemző strukturált adatok mellett nagy mértékben növekszik a strukturálatlan adatok mennyisége is. Ennek megfelelően olyan megoldások szükségesek, amelyek jó skálázhatóságot biztosítanak: gyorsan és költséghatékonyan bővíthetőek kapacitás és teljesítmény tekintetében egyaránt. Cégünknél a HP Enterprise-szal együttműködve a Qumulo skálázható NAS megoldására fordítunk kiemelt figyelmet. A magyar piacon egyedülálló módon több szakemberünk is rendelkezik a gyártó Level3 szintű installációs minősítésével.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.