Fejléc

SpontEO (automatizált üzemeltetési támogatás)

A SpontEO rendszer segítségével automatizáltan hajthatunk végre provizionálási (létesítési) feladatokat, illetve menedzselhetünk meglévő rendszereinken utólagos műveleteket, konfigurációs beállításokat. A rendszerrel végzett tevékenység munka-, és átfutási ideje a SpontEO felhasználásával lerövidül, hiszen a folyamatokat sztenderd módon végezhetjük, valamint az előkészített létesítési folyamatok segítségével megszüntethető az egyes üzemeltetői, rendszermérnöki területek közötti kitettség. A megoldás sikerrel alkalmazható éles környezetek (infrastruktúra és alkalmazás egyben) komplex automatizált mozgatására is.

Tenantok, ügyfélcsoportok kezelése

Több ügyfeles környezet támogatása, így a felhasználók csoportja ügyfélcsoportokra bontható. A csoportosításnak megfelelően az ügyfélcsoportok számára erőforráskorlátok definiálhatók, minden ügyfélcsoport csak saját erőforrásait kezelheti, illetve tud azon belül új szolgáltatást igényelni. Egy tenanton belül több kontakt felhasználó is rögzíthető, illetve egy felhasználó több tenanton belül is dolgozhat.

Virtualizációs rétegekkel való együttműködés

Számos virtualizációs réteggel (VMWare, OpenStack, stb.) való együttműködés. A rétegen keresztül automatizációs létesítési és konfigurációs feladatok hajthatók végre, valamint belépési pont biztosítható a kiszolgálókhoz. A virtualizációs réteg segítségével erőforráskvóták határozhatók meg, valamint a rendszerekből interfész alapon gyűjthető be információ.

Szkript készlet

Az alapkonfigurációhoz kapcsolódóan szkripkészletet biztosítunk, amelyet a bevezetési szolgáltatás során igény szerint tovább bővítünk. A szkriptkészlet szabadon bővíthető, nem igényel speciális képzést a meglévő szkriptek rendszerbe való integrációja, így a vállalat / intézmény a saját folyamatainak megfelelő, korábban elkészített szkriptjeit is a rendszeren keresztül használhatja.

Automatizációs és létesítési szolgáltatások

Komplex, többlépéses műveletek végrehajtása az automatizációs logikának köszönhetően, szkriptek (Pl.: Python, PowerShell, Ansible) paraméterek mentén történő láncolásával. A létesítési szolgáltatások segítségével olyan műveletsorok is végrehajthatók, amelyek manuálisan csak több üzemeltetési vagy rendszermérnöki terület együttműködésével lennének megvalósíthatók (pl.: alapinfrastruktúra, hálózat, operációs rendszer szint, alkalmazás szint). A létesítési szolgáltatások lehetővé teszik akár IaaS, SaaS, DBaaS alapú megoldások kiajánlását a végfelhasználók, ügyfélcsoportok számára.

Utólagos műveletek

A létrehozott szolgáltatásokon utólagos műveletek, automatizációs lépések hajthatók végre. Ilyen műveletek lehetnek például a virtuális gépeken értelmezett áramellátási értékek módosítása; vagyis leállítás, újraindítás, elindítás, erőforrások módosítása, bővítése, valamint konzol hozzáférés.

Nyilvántartási rendszer

A rendszer tartalmaz beépített interfész megoldásokat több monitoring vagy virtualizációs környezet (vCenter, OneView, OpenStack, Zabbix, SCOM stb.) irányába, így ernyőrendszert képez és az adatokat kumulálva, egy felületen tudja megjeleníteni az ügyfélcsoportok és az üzemeltetők számára.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.